Over Dirk

Arrangeur

Dirk is een veel gevraagd arrangeur in binnen- en buitenland, met als specialisme pop-, musical en filmmuziek. Door zijn werk als koordirigent in dit genre heeft hij een groot aantal arrangementen kunnen schrijven voor dit medium, veelal met begeleiding van een combo en vaak aangevuld met blazers. Ook heeft hij een ruime ervaring opgedaan in het schrijven voor Symfonieorkest, Theaterorkest, Harmonie en Fanfare. De catalogus die je op deze site terugvindt toont een deel van zijn werk. Een aantal van zijn koorarrangementen zijn uitgegeven bij ChorusOnline.

Orkestrator

Na zijn studie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg heeft Dirk het geluk gehad zich verder te bekwamen als arrangeur en orkestrator als assistent van Maestro Dirk Brossé. In de ruim tien jaar die hij met de maestro samenwerkte heeft hij tal van stukken kunnen orkestreren voor veelal groot symfonieorkest maar ook voor andere samenstellingen, voor tal van projecten variërend van Proms-concerten tot film en musical. Voor de Vlaamse film-componist Johan Hoogewijs orkestreert Dirk tal van films, waarbij hij meestal ook optreed als opnameleider tijdens de sessies met de orkestmuzikanten. Al meer dan tien jaar zijn zijn orkestraties te horen in de diverse huisstijlen van NPO klassiek (voorheen Radio 4), waarvoor KHMusic de tunes componeerde en steeds uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest. Voor het Leerorkest en Kinderen maken muziek, initiatieven ter bevordering van de muziekeducatie bij kinderen, verzorgde Dirk een aantal orkestraties voor samenspeel-orkesten, soms professioneel ondersteund door het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Dirigent

Begin jaren '90 startte Dirk met het dirigeren van koren in het lichte muziek genre. De koren die onder zijn leiding hebben gestaan zijn onder andere Muzikaèl, popkoor Spirit Dongen, Theaterkoor Sincère en Easy&Free. Bij deze laatste twee valt hij nog regelmatig in. Momenteel heeft hij geen vast ensemble onder zijn hoede, om meer tijd te hebben voor zijn gezin en het kwartet KeyChord waar hij als zanger deel van uit maakt.